It is currently Wed 18. Sep 2019 6:35:38

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Sat 08. Jun 2019 16:33:52 
Offline

Joined: Tue 15. Sep 2015 2:49:32
Posts: 56
I have a goblin 500 that rescues fine except it does fast pirouettes during the Rescue. Any ideas.

The pirouetting only happens while in stabilization mode. In normal mode the heli does a perfect Rescue.


Last edited by Tfmcnellis on Fri 21. Jun 2019 2:31:58, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 11. Jun 2019 14:52:57 
Offline

Joined: Tue 15. Sep 2015 2:49:32
Posts: 56
Some new info. During the rescue while in stabi mode the heli fast pirouettes but when I let off the rescue button, the heli does a fast hard stop. Again a rescue while in normal mode works perfect.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 11. Jun 2019 19:37:22 
Offline
User avatar

Joined: Tue 21. Aug 2018 13:05:23
Posts: 101
i guess something is missing in your gyro gain settings when you press the "stabi" assigned button

i would check on transmitter servo monitor what value goes on gyro channel when you press button


Last edited by urgno on Wed 12. Jun 2019 11:40:08, edited 1 time in total.

Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 12. Jun 2019 2:59:41 
Offline

Joined: Tue 15. Sep 2015 2:49:32
Posts: 56
Gain values do move to the correct value.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 12. Jun 2019 11:41:14 
Offline
User avatar

Joined: Tue 21. Aug 2018 13:05:23
Posts: 101
then maybe when you press the stabi button
you also switch to another spirit bank that has different tail settings


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 12. Jun 2019 18:06:36 
Offline

Joined: Tue 15. Sep 2015 2:49:32
Posts: 56
All bank have the same value. I went through tab by tab checking each value. I just moved my rudder gain to a 1.5 multiplier to get my gain number down as a starting point. It was up close to 100 and I still did not have tail wag. Maybe this will help hold the tail as I increase the value. Bad weather today so I may check it out tomorrow.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 15. Jun 2019 18:36:49 
Offline

Joined: Tue 17. Mar 2015 3:10:20
Posts: 68
Tfmcnellis wrote:
All bank have the same value. I went through tab by tab checking each value. I just moved my rudder gain to a 1.5 multiplier to get my gain number down as a starting point. It was up close to 100 and I still did not have tail wag. Maybe this will help hold the tail as I increase the value. Bad weather today so I may check it out tomorrow.

You don't have to go tab by tab to check that the banks are the same. Just press the "<->" button on the Backup tab to check. You must be switching banks from Stabilisation to Rescue. Are you also switching to the same Rescue bank when you say that it works in "normal mode". What do you mean "normal mode", for example, like the Stabi Function changed from Stabilisation to Disabled?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 18. Jun 2019 16:44:52 
Offline

Joined: Tue 15. Sep 2015 2:49:32
Posts: 56
Yes, I have 3 banks, “stabilization disabled”, “stabilization” and “rescue”.
If I am in “Stabilization disabled” and switch to the “rescue” bank everything works perfect.
When I am in “Stabilization” and switch to the “Rescue” bank the heli does a fast pirouettes while ascending straight upward and when I release the momentary switch the heli does a hard stop. I may be able to test it out again tomorrow after changing the common rudder gain. I was up to 100 and still did not get a tail wag.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue 18. Jun 2019 20:28:39 
Offline

Joined: Tue 17. Mar 2015 3:10:20
Posts: 68
Monitor your channel outputs when you switch to Rescue from Stabilization and when you switch to Rescue from Stabilization Disabled. Write down the channel outputs that result. When the Rescue bank is in control and if the channel outputs are the same, then there should be no difference. There must be some channel that is different between the two.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed 19. Jun 2019 16:12:47 
Offline

Joined: Tue 15. Sep 2015 2:49:32
Posts: 56
I have a switch that goes from Gyro positive to gyro negative. This switches from head-lock to head-lock + stabi in the diagnostics tab. When I move the switch it goes from my +65 gyro (head-lock)gain to my negative gyro (head-lock+stabi)gain of -65. I then have a mix for a momentary switch, Aux2>gyro. When I press this switch and it activates head-lock + Rescue in the diagnostic tab. So every time I press the rescue the Aux2 channel output is exactly the same, 100+ - 100-.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 21 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .