It is currently Wed 21. Aug 2019 4:59:40

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 18. Oct 2018 20:33:27 
Offline
User avatar

Joined: Thu 20. Mar 2014 21:02:39
Posts: 113
ahoj zapojil jsem telemetrii na svůj Kontronik JIVE PRO 120+ a vida vše maka super
kapacitu jsem navýšil o 15% a ukazuje hodně přesně a otačky RPM moc nesedí
SAB udava na převody 24T Pinion = ratio 8.95:1
a jsem už na hodnotě 5 a stale jen 1150 mi ukazuje na vysílačce.
je potřeba nějak měnit hodnotu nastaveni v regulátoru? nebo stači doladit ve spiritu?


Attachments:
Goblin 770.png
Goblin 770.png [ 369.97 KiB | Viewed 1239 times ]

_________________
Spirit-ano / JETI DS-14 / Goblin 770 / Goblin 500 / Phoenix /
Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Fri 19. Oct 2018 10:48:49 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8877
Ahoj,

v regulátoru stačí nechat vše ve výchozím stavu. Tuším, že motor Pole Count je u všech Jive Pro regulátorů na hodnotě 2.
Pak je třeba jen nastavit Dělitel snímače a převodový poměr v jednotce v okně Pokročilé/Telemetrie.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Fri 19. Oct 2018 20:20:35 
Offline
User avatar

Joined: Thu 20. Mar 2014 21:02:39
Posts: 113
děkuji Tome zkusím to nastavit jak píšeš a dam vědět

_________________
Spirit-ano / JETI DS-14 / Goblin 770 / Goblin 500 / Phoenix /


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 22. Oct 2018 16:11:23 
Offline
User avatar

Joined: Thu 20. Mar 2014 21:02:39
Posts: 113
tak dnes odzkoušeno ukazuje hodně přesně super děkuji

_________________
Spirit-ano / JETI DS-14 / Goblin 770 / Goblin 500 / Phoenix /


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Tue 23. Oct 2018 7:38:30 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8877
Děkuji za zprávu, to jsem rád.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Sun 11. Nov 2018 18:09:02 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 31
Ahoj. Resim take telemetrii, jen mam Kosmika 160 HV.
V jeho nastaveni mam vse v default.
Spotreba mi tak nejak sedi, upravil jsem na 108%.
Resim ale otacky. Ve Spiritu mam nastaven pomer dle SAB tabulky (10.2, mam 20 zubu) a motor mam 10ti polovy. Takze jsem ve Spiritu nastavil 5. A hodnoty jsou misto kolem 2000 lehce pres 1000.
Takhle od oka bych tam mel nastavit asi hodnotu 4. Ale z ceho tahodnota vychazi, resp. podle ceho by se mela nastavit? Je to opravdu pocet polu deleno 2ma?
Pokud ano, tak pak jediny, co by nemuselo hrat, je ten pomer.

A jeste, prosim. Telemetrie mi ukazuje (asi) nesmyslne hodnoty prpudu BECu (77A) a reglu (274A) a to pri provozu na stole, bez listi.


Do ceho mam, prosim, hrabnout?


Jeste by mne zajimalo - Kosmik 160 HV ma 3 porty pro telemetrii. Ale v navodu se pise, ze nema a ze je ma jen Kosmik cool:-) a je k nim napsano, ze jeden je telemetrie port 1, prostredni Futaba, treti telemetrie port 2.
Kam mam, prosim, kablik dat? Nemuze toto zpusobovat vyse popsane nepresnosti?

Edit: k tem hodnotám proudu u BECu a reglu - uvedene hodnoty nejsou hodnoty trvaleho odberu, ale maximalni zaznamenane. Aktualni odber tak nejak odpovida. Tyto spicky jen na chvilku skocily.
U telemetrie mam nastaven interval 2s.



Diky, Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


ImageImage


Last edited by soldatm on Mon 12. Nov 2018 16:29:38, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 12. Nov 2018 14:34:30 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Díky za tento dotaz , za chvilku budu řešit to samé. Kosmika 160 mám, Spirita Pro mám rovněž, jen čekám na propojovací kabel telemetrie , až bude skladem :cry:

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 19. Nov 2018 21:02:46 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 31
Ještě doplňuji k již napsanému - na Kosmiku jsem přehodil telemetrický kabel z krajního portu do prostředního a vysoké peaky v proudovém zatížení jsou stále zaznamenávány. Pokud (točím na stole a bez listí) jen běží motor, spotřeba BECu je 0. Pokud hýbu vrtulkovým server, spotřeba 0A. Vysoké hodnoty se objeví jen když hýbu cyklikou.
Stejně tak přetrvává nepřesné měření otáček.

Díky za radu, co s tím!

Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Wed 21. Nov 2018 17:03:53 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8877
Dobrý den,

co se týče BEC CURR tak tam není zobrazen odběr BEC ale vibrace modelu.
Telemetrické proměnné jsou zobrazeny zde:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... C3.A1_data

Právě připravujeme nový firmware, kde bude podpora také nového telemetrického protokolu u regulátorů Kontronik Kolibri, Jive Pro a Kosmik.
Protokol je daleko lépe zpracovaný a převážně otáčky již jsou přenášeny vždy korektně.

Mělo by to ale ukazovat správně - důležité je nechat výchozí nastavení v K-Konfig, tj. počet pólů motoru na 2. V programu Spirit Settings již dle opravdových parametrů modelu.

Takže tam by s tím problémy být neměly.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 10. Dec 2018 21:04:28 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 31
ZeXx86 wrote:
Dobrý den,

co se týče BEC CURR tak tam není zobrazen odběr BEC ale vibrace modelu.
Telemetrické proměnné jsou zobrazeny zde:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... C3.A1_data

Právě připravujeme nový firmware, kde bude podpora také nového telemetrického protokolu u regulátorů Kontronik Kolibri, Jive Pro a Kosmik.
Protokol je daleko lépe zpracovaný a převážně otáčky již jsou přenášeny vždy korektně.

Mělo by to ale ukazovat správně - důležité je nechat výchozí nastavení v K-Konfig, tj. počet pólů motoru na 2. V programu Spirit Settings již dle opravdových parametrů modelu.

Takže tam by s tím problémy být neměly.



Díky za informace, jdu objednávat nový Kontronik telem v2 kablík:-)
A ještě než odkliknu - budu dávat telemetrii i do druhé heli, kde mám Kontronik Jive. Prosím o info, zda pro Jive mohu objednat kablík Telem UNI nebo jestli se taky chystá nějaká v2 kablíku, jako pro Kosmika. Tak abych nekoupil a za týden nepředělával:-)

Díky,
Milan


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .