Takže jsem otestoval nový GeoLink, který mi dnes přišel.
Je to o dost lepší co se týká držení výšky (ten původní odjel klidně až o 5m), ale ty satelity to tak ochotně nechytá jako druhá jednotka (ve druhé heli).
Satelity na balkoně - dlouho pouze 4 Sat, po snad půl hodině se to dostane max. na 8 satelitů - věřím ale že pod širým nebem bude těch 12 také. (Pravda ale je, že druhá heli má 12 Sat na balkoně skoro hned.)
K té stabilitě výšky:
Zdá se, že obě jednotky co mám, se nyní chovají co se týká držení výšky stejně, ale žádná velká hitparáda to není.
Myslím že to výškové omezení si bude každý nastavovat na několik jednotek metrů (např. 2 - 3m). Jenže GeoLink během doby letu odjede klidně o ty 3 metry, takže záchranná funkce bude zabírat buď příliš vysoko (v 6 m se běžně létá ne?), nebo naopak vůbec nezafunguje, tj. je schopné to bouchnout do země.
Záleží na době letu. První minutu je to dobře použitelné, ale pokud má někdo dobu letu 15 minut, tak to oddriftuje i několik metrů (sune se to pořád dál, někdy do +, někdy do -).
Měl jsem za to, že barometr bude přesný tak +-0,1m, nemělo by to tak být? Napadá mě, že po zapnutí se jednotka ohřeje a to by mohlo ten drift způsobit? Barometr by měl teplotu zohleďovat, ale pokud bude (falešně) ohříván sousední elektronikou, může to být problém. Ale ono to jede furt, teplota už by měla být ustálená...
Tady jsem uložil krátké video, kde je vidět jak to jezdí. Heli stojí nehnutě na balkoně, WiFiLinkem jsem připojený na NB (zhruba 4 m daleko), venkovní teplota cca 10°C, slabý vítr:
https://uloz.to/!Q3AwvDE11mcK/geolink-ujizdi-movKlucí ve Spiritu, jak Vám to ujíždí při vašich testech? (nechte to alespoň 15 minut, schválně kam se ro rozjede).
... a samozřejmě - děkuju za vzornou podporu, je to fajn jak se o své zákazníky staráte!