It is currently Tue 18. Jun 2019 2:04:57

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 17:29:30 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 29
Location: Litoměřice
Ano to jsem zkoušel , tak Kosmika jsem zrestartoval , uvidíme

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 17:44:31 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 29
Location: Litoměřice
Jupííííí už to jede , nakonec jsem musel propojku strčit do prostředního výstupu na Kosmiku HV 160 :D :D :D :D :D :D. Vůbec by mě to nenapadlo, v návodu se píše , že v případě Kosmika je jedno do jakého výstupu z těch 3 se propojovací kabel zapojí. Zkoušel jsem oba krajní a jelikož je v manuálu pro Kosmika napsáno, že prostřední je pro Futabu, tak jsem ho tam prostě nestrčil :-)

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 18:14:09 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8738
Tak to je velmi zajímavé. Hlavně, že se na to přišlo :)

Dáme to hned do návodu. Díky za informaci.
Vypadá to, že všichni testovací piloti to zkoušeli vždy v prostředním :)

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 18:17:26 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 29
Location: Litoměřice
Paráda , někdo tu cestu musí projít, aby se o ní vědělo. Jinak díky za super podporu a ochotu. Spirit je super :-)

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 22:01:22 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8738
Není zač :)

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Tue 05. Feb 2019 19:54:51 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 29
Location: Litoměřice
Ahoj , potřeboval bych poradit s nastavením odebrané kapacity. Telemetrie mi na vysílači ukáže, že jsem spotřeboval 500mAh , ale do baterie nabiju 580 mAh . Nevím ve Spiritu Pro v záložce pokročilé a pak telemetrie je první nastavovací řádek a tam je 100%, tak nevím jestli ty procenta snížit a nebo zvýšit, aby se mi ty kapacity přibližně srovnali. Telemetrie ukazuje menší spotřebovanou energii, než je skutečnost . Díky za radu :-). Jinak napětí a otáčky hlavního rotoru sedí přesně .

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 07. Feb 2019 10:25:02 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8738
Ahoj,

stačí nastavit 116%. 580 / 500 = 1,16 * 100 = 116% :)

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Thu 07. Feb 2019 10:34:17 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 29
Location: Litoměřice
Díky moc. Ony ty věci co vypají moc složitě jsou většinou snadné a naopak :-)

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Sun 24. Mar 2019 10:34:32 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 31
Ahoj,
opět po nějaké době řeším dodělání telemetrie. Tentokrát na G500, Kontronik Jive 100+ LV, X-nova 4020/2Y-1200 8P, Spirit Pro, Futaba.
Propojeno mám Telem UNI propojkou.
Kapacita, spotřeba, vše je OK. Řeším ale, že mi nesedí otáčky.
Regl nastavovat nejde (myslím v K-Konfigu), takže předpokládám, že není jak nastavit pole count, takže zde problém není.
Ve Spiritu mám nastaveno:
- dělitel snímače na 4 (8 pólů/2=4)
- převodový poměr mám dle SAB příručky pro můj pastorek 9,18:1; Tuto hodnotu ve Spiritu nenastavím, mám nejbližší možnou - 9,20.

A otáčky mi to ukazuje cca poloviční. Tam, kde bych čekal cca 2200 mám cca 1100.

Podobný problém jsem měl i u druhé heli - viz dříve. Po upgrade na TelMe jsem teď vyzkoušel a otáčky cca sedí!


Díky,
Milan


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 25. Mar 2019 18:32:24 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 31
Ahoj.
Pridavam jeste jeden poznatek a to u G700, Kontronik kosmik 160 HV, Spirit pro, futaba, telme...
Pri zobrazovani hodnot na vysilaci (T14SG) mi v cca 10 - 15s intervalech naskakuji nesmyslne hodnoty otacek, celkoveho napeti baterie, spotrebovane energie, proudu, teploty. Vzdy tam skoci a za 2, 3s se vrati realne hodnoty. U otacek to skace i pod realne hodnoty, u zbytku se zda, ze jen nad.
Muze mit na to vliv, ze telemetricky kabel vedu od reglu do Spirita stejnou cestou jako napajeni? Teda i tesne vedle odrusovaciho krouzku?

Diky,
MilanImageImageImageImage

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .