Spirit System
http://spirit-system.com/phpBB3/

kontronik telemetrie
http://spirit-system.com/phpBB3/viewtopic.php?f=14&t=2913
Page 3 of 5

Author:  dub [ Mon 17. Dec 2018 12:39:44 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Ahoj po zapnutí byl plyn vypnutý motor blokovaný, to jsem zkoušel když byla křivka plynu přímka na 70 %. pak jsem změnil křivku na lineární 0-100% a knipl plynu byl v dolní poloze a motor stále blokovaný. telemetrie na vysílači samé nuly . Po přidání plynu se na displeji vysíláče žádný proud neobjevil ale motor se roztočil. Nápětí pohonné baterie na displeji stále 0V. Zkusím to odpoledne ještě jednou a uvidíme, pak dám vědět.
A to jak jsem popisoval , že při vypnuté telemetrii ve Spiritu by při jeti integraci a přenosu pomocí EX bus měli naskočit při hledání telemetrických čidel čídlo vibrací a otáček to u firmweru 2.6.0 nevadí. když dám v konfiguraci, kterou jsem popsal výše resetovat telemetrii a znvu nechat hledat čidla, tak jich najde pouze 6 (ty co jsou v Kosmiku) ale čidla ve Spiritu ty dvě vibrace a otáčky nenajde .

Author:  ZeXx86 [ Mon 17. Dec 2018 12:43:13 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Počkat, není náhodou telemetrie regulátoru připojena zároveň do jednotky Spirit a zároveň do přijímače?

Čidla z jednotky Spirit by měla naběhnout po resetu telemetrie během několika vteřin. Z Kontroniku samotného by nemělo jít nic.

Author:  dub [ Mon 17. Dec 2018 12:46:15 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Není , je pouze zapojena z Kosmika do primárního satelitního portu na jednotce Spirit. Propojeno pouze telemetrickým dvoužilovým kabelem verze V2.
Do přijímače je pouza zapojena propojka EX bus na nakonfigurovaný pin EXT1 a na 1 kanál v přijímači mám připojenu propojku z Kosmika výstup Master . Přijímač REX 7

Author:  ZeXx86 [ Mon 17. Dec 2018 12:49:38 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Aha, špatně jsem to pochopil.

Mělo by se zobrazit těchto 6 telemetrických proměnných:
http://manual.spirit-system.com/index.p ... C3.A1_data

I když tam žádná propojka mezi regulátorem není, tak by je to mělo automaticky detekovat.
Mezi nimi je i proměnná "S Vibes" což je úroveň vibrací.
Když se s jednotkou bude hýbat, tak by to mělo něco ukazovat.

V tomto ohledu je zde úplně vše identické se staršími firmware jednotek Spirit.

Author:  ZeXx86 [ Mon 17. Dec 2018 12:50:54 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Není náhodou v nastavení zároveň povolená podpora pro GeoLink?

Author:  dub [ Mon 17. Dec 2018 12:56:37 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Ano tyto proměnné 6 x se ve vysílači objeví i bez telemetrické propojky Kosmik - Spirit Pro . No a ta podpora Geolinku je asi v nastavení Spirita povolena , To si nejsem jistý . nemám to před sebou . Měl jsem za to , že Geolink využívá sekundární satelitní port a telemetrie primární port . Na telemetrii by to vliv mít nemělo .

Author:  ZeXx86 [ Mon 17. Dec 2018 13:00:21 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

U menších jednotek Spirit se využívá stejný port jak pro GeoLink tak TelMe telemetrii.
V každém případě pokud tam GeoLink připojen není, je nezbytné tu podporu vypnout. Jinak ho bude neustále vyhledávat.

Pokud je povolena, tak vypnutím se vše vyřeší.

Author:  dub [ Mon 17. Dec 2018 13:02:28 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

No Tomáši jestli je to tímhle, tak to je super. Až přijdu domu vyzkouším a dám vědět . Geolink s připojovacím kablíkem ležel vedle na stole nepřipojen :-) :-)

Author:  dub [ Mon 17. Dec 2018 17:07:51 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Podpora pro Geolink je vypnuta. Bavíme se o kartě obecné , kde se musí odháčkovat nastavení Geolink. Data z Kosmiku stále nejedou . Volty a proud samé nuly. Když hýbu se Spiritem tak se u položky S Vibes mění hodnoty kolem 5% tzn., že telemetrie ze Spirita jde. V nastavení telemetrie mám Tel Me . Tak už nevím . Ale domu jsem se těšil, že to bude ono a ejhle nic :-(. Ještě zkusím zresetovat Kosmika .

Author:  ZeXx86 [ Mon 17. Dec 2018 17:25:07 ]
Post subject:  Re: kontronik telemetrie

Po vypnutí podpory GeoLinku se ještě musí jednotka restartovat. Ale to se pravděpodobně již zkoušelo.

Page 3 of 5 All times are UTC + 1 hour
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
http://www.phpbb.com/