It is currently Tue 20. Aug 2019 11:44:02

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 10. Dec 2018 21:12:39 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8877
Ahoj,

bohužel u Jive se toho měnit moc nebude, tam ve firmware žádné změny zřejmě již dělat nebudou.
Takže jedinou možností zůstane zřejmě již pořád Telem UNI propojka.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 10. Dec 2018 21:18:45 
Offline

Joined: Mon 29. Jun 2015 12:50:58
Posts: 31
Ahoj, OK a diky, klikam:)

Ahoj,
Milan

Sent from my LG-H815 using Tapatalk


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Sat 15. Dec 2018 20:54:51 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Potřeboval bych pomoci z rozběháním telemetrie. regulátor Kontronik Kosmik 160HV verze firmwaru 4.14, Spirit Pro Firmware 2.6.0, telemetrický dvoužilový propojovací kablík verze V2. vysílač Jeti DC 24 firmware 4.28. Bin soubor do vysílače na Jeti integraci jsem stáhnul poslední aktuální. Propojení Spirita s primárním satelitním pinem, Kosmik krajní konektor na straně co se připojuje kabel master a slave Ve vysílači dám hledat telemetrická čidla a vysílač najde všech 6. Dám je zobrazit na obrazovce vysílače. Normálně se objeví. Po zapnutí vysílače na displeji naskočí telemetrické udáje napětí, proud, kapacita. samé nuly. Po zapnutí regulátoru na pohonou baterii se přijímač spáruje , avšak telemetrie ukazuje stále nulové hodnoty. Ve vysílači je telemetrie zapnutá .Ve Spiritu v pokročilém nastavení mám nastavenu teleletriii TelMe Kontronik. No už nevím kde dělám chybu :-)

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Last edited by dub on Mon 17. Dec 2018 12:43:00, edited 2 times in total.

Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Sun 16. Dec 2018 21:12:37 
Offline
User avatar

Joined: Sun 09. Jun 2013 13:14:17
Posts: 714
Location: Plzeň
Myslím že Tomáš odpoví zde než na RCM nebo FB. Mě jde telemetrie s Jeti OK i po update 2.6.0. Ale mam Hobbywing, ne Kontronika.

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 7:50:24 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Jště mám jeden poznatek který by mohl způsobovat problém a to , že podle návodu by se i při vypnuté telemetrii ve Spiritu , měla do vysílače přenášet data vibrací a otáček ze senzoru. A to když je Spirit připojen k přijímači Jeti pomocí propojky EX bus a i když telemetrie je vypnutá . Toto se však neděje. Když resetuji telemetrii ve vysílači, tak to žádné čidlo ve Spiritu nenajde. Věřím, že to bude nějaká blbost v nastavení, ale kde . Spirit normálně funguje, jde pomocí Jeti integrace normálně pomocí vysílačky nakonfigurovat a změny uložit. Vyzkoušel jsem i přijímač přehodit z výstupu EXbus na PPM a zpět, jak někde radily a že tato změna pomohla a telemetrie naskočila. Ale bohužel ani toto nepomohlo :-( Věnoval jsem tomu 5 nedělních hodin zkoušení a nastavováni a nic. Mám pocit, že se točím stále dokola :-)

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 8:07:29 
Offline
User avatar

Joined: Sun 09. Jun 2013 13:14:17
Posts: 714
Location: Plzeň
předpokládám že tohle vše máš OK :
http://manual.spirit-system.com/index.php?title=Jeti_Integration
http://manual.spirit-system.com/index.php?title=Kontronik_Telemetry

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 8:20:52 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Ahoj první odkaz v pohodě . Ve druhém odkazu zmiňuješ starší propojku telemetrie . Já jsem použil tuto :
http://store.spirit-system.com/cs/prisl ... cable.html
a manuál k použití propojky je zde :
http://manual.spirit-system.com/index.p ... _Telemetry

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 9:22:39 
Offline
User avatar

Joined: Sun 09. Jun 2013 13:14:17
Posts: 714
Location: Plzeň
Tu verzi fw v Kosmiku 1.13 mas?

_________________
Spirit System Heli & Aero
JETI DS Duplex
http://www.habada.cz


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 9:35:12 
Offline

Joined: Thu 19. Jul 2018 13:54:36
Posts: 33
Location: Litoměřice
Mám poslední prosincovou 4.14 verzi . Verzi 1.13 jsem nikde nenašel bude to asi překlep v manuálu :-)
https://www.kontronik.com/downloads.html

_________________
Logo 700,T-Rex 500X Dominator, Spirit PRO, GeoLink, Jeti DC-24


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: kontronik telemetrie
PostPosted: Mon 17. Dec 2018 12:26:44 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 8877
Ahoj,

stačí vše zapnout znovu a ihned potom dát detekovat nové čidla v Senzory/ukládání dat - AUTO. Poté musí čidla naběhnout.
Žádný jiný zádrhel by tam být neměl. Vše je shodné s předchozí verzí 2.5.2.

Nyní to tedy nedělalo nic? Je vypnutý plyn? Nehýbalo se nějak s kniply?

Co se týče verze firmware, tak to chyba není. Ale platí to pro JIVE PRO. KOSMIK má podle všeho úplně jiné verze.
Takže 4.14 by měla být ta správná.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 48 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .