It is currently Fri 20. Jul 2018 19:33:27

All times are UTC + 1 hour





Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next
  Print view Previous topic | Next topic 
Author Message
PostPosted: Thu 11. Jan 2018 21:51:16 
Offline

Joined: Thu 11. Jan 2018 20:16:40
Posts: 72
Všechny moc zdravím.
Jsem tu nováček,tak se do předu omlouvám jestli se tu budu opakovat,ale nevím si rady s nákým nastavením..
Potřeboval bych poradit,jak nastavit a uložit Banky.Budu poprvé nastavovat Spirita Pro s FrSky přijímačem přes S-Bus a vysílač Horus x12s. a to na T-Rex 600 ESP
Každý mi radí abych si přečetl manuál.To jsem přečetl asi 10x a Demo Program nastavení jsem zkoušel,taky už mockrát.
Hodně věcí mi je jasnejch,ale nechápu jak uložit do jednotky Stabilizaci a záchranu.Jetli se to ukládá obojí najednou nebo každý zvlášt.Prostě tohle nechápu.A pak když přiřadim Banku na kanál 7,tak ve vysílači na kanále 7 přiřadím přepínač? A njevím jak mezi stabilizací a záchranou na jednom přepínači ty banky přepínat,když na každé bance bude přidělenej kanál 7.
Mohl by mi to někdo vysvětlit,jak se to nastaví jak v programu,tak na vysílači?
Všem moc do předu děkuju za pomoc.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 12. Jan 2018 10:07:02 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7634
Dobrý den,

nic se neděje, od toho tady jsme, abychom zodpověděli jakýkoli dotaz.

Jak uložit do jednotky Stabilizaci i Záchranu?
1. Nastavit přepínání Bank a ověřit nejlépe v kartě Diagnostika, že při přepínání přepínače to opravdu přepíná banky.
2. Dole v programu zvolit Banku 0, ve Stabi - Funkce zvolit: Záchrana ..
3. Dole v programu zvolit Banku 1, ve Stabi - Funkce zvolit: Stabilizace ..
4. Dole v programu zvolit Banku 2, ve Stabi - Funkce zvolit cokoli (např. taky Záchrana)
5. V Obecné/Kanály nastavit speciální funkci - F: Stabi funkce a vybrat nějaký volný kanál
6. Nastavit ve vysílači, nejlépe na mžikový spínač, aby zvolený kanál měnil pozici z 0 na 100% (100 - při zmáčknutí)
Hotovo

Toto se dá udělat i jinými způsoby, např. místo F: Stabi funkce se bude aktivovat záchrana pomocí záporného zisku gyra.
Ale vzhledem k tomu, že to jde přes SBus a je dostatek kanálů, tak takto je to asi nejlepší.

Pozor - když je spuštěný program, tak přepínání bank se provádí pouze v programu. Až když se vypne, tak bude fungovat to přes nastavený přepínač.


ŘEŠENÍ 2

Nejjednodušší možností je využít přednastavený profil, nahrát do vysílače a je to připraveno k letu.
Tady máme OTX soubor pro Horus:
http://spirit-system.com/dl/opentx/Spirit-FBL-horus.otx
Tuším, že tam se používá aktivace záchrany přes přiřazený spínač. Do vysílače se nahraje přes program Companion.


Banky se přepínají vždy 1 kanálem - podle toho kolik % je na kanálu tak se přepne banka. -100%, 0 a 100% odpovídá Bance 0, 1 a 2.


ŘEŠENÍ 3

Ještě další možností je jak nastavit vysílač a jednotku (aby se dalo mezi stabilizací a záchranou přepínač jedním spínačem) je:
1. V Obecné/Kanály odřadit Zisk gyra
2. Přiřadit nějaký volný kanál pro přepínání bank
3. Nastavit pro Banku 0 v Senzor/Zisk vrtulky zisk se kterým bude vrtulka fungovat optimálně (zisk se v tomto případě nenastavuje ve vysílači).
4. Nastavit pro Banku 1 v Senzor/Zisk vrtulky stejný zisk, avšak se zápornou hodnotou.
5. Nastavit pro Banku 1 v Stabi/Funkce na např. Stabilizaci
6. Nastavit pro Banku 2 v Senzor/Zisk vrtulky stejný zisk, avšak se zápornou hodnotou.
7. Nastavit pro Banku 2 v Stabi/Funkce na např. Záchranu

Tímto způsobem se bude přepínat mezi běžným letovým režimem, stabilizací i záchranou jedním přepínačem/spínačem. Banka 0 bude běžný letový režim, protože tam je zisk vrtulky kladný. V Bance 1 a 2 je zisk záporný, což aktivuje vybranou funkci v kartě Stabi.
Podle nastavení vysílače se nemusí např. ani některá banka použít - např. může se používat pouze Stabilizace a záchranný režim.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 12. Jan 2018 16:58:54 
Offline

Joined: Thu 11. Jan 2018 20:16:40
Posts: 72
Dobrý den.Především bych vám chtěl poděkovat za rychlou odpověd a za super technickou podporu.
Je to moje první stabilizace a sem rám že jsem si vybral Spirita a že jsem jí zakoupil právě od vás.
Podle toho,jak mi to popisujete,tak už tomu více rozumím a myslím že už to i chápu.
Ten odkaz OTX soubor pro Horus: chápu to tak že to stačí jen nahrát do Horuse a pak si to jen poupravit,tak jak si nastavím tu jednotku že?
Ještě bych chtěl poprosit, psal jsem vám o frekvenci serv na cykliku SC-0352 protože nebyla v seznamu serv.Odpověd jsem už dostal taky 60 MHz.Tím bych vám chtěl taky moc poděkovat za rychlou odpověd.Píšete, že nejsou vhodné na bezpádlo.Díky za info.Chci se zeptat jestli na pádlo jsou dostačující. A když dám pádlovou hlavu,tak jestli neni nákej velký rozdíl.Jde mi o to,aby to dobře stabilizovalo a i záchrana byla dostačující.Prostě jestli je mezi tím náký velký rozdíl.
Já létám asi 8 let pádla,ale jen makety.Žádná akrobacie.Opravdu jen klidné ladné létání.Snažím se co nejvíce,aby to vypadalo věrohodně.
Jde mi o to aby v tom pádle nebyl náký velký rozdíl nez u bezpádla.To bych raději koupil silnější serva.
Jestli to je tak v pořádku,tak stačí jen zaškrtnout políčko pádlo a jinak vše nastavení by mělo být stejné že?
Doufám že moc neotravuju,vím že toho chci najednou moc,ale jen se chci ujistit,abych to vše měl správně.
Ještě jednou moc díky za vše a fakt za super podporu.Všem budu doporučovat.
Kdybych ještě potřeboval pomoc, jako že určitě budu,rád se na vás obrátím.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri 12. Jan 2018 17:42:54 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7634
Dobrý den,

jsme velmi rádi, když jsou i naši zákazníci spokojeni.
Určitě se můžete kdykoli ptát.

Na pádlo jsou dané serva určitě dostačující. Rozdíl ale mezi pádlem a bezpádlem určitě je znát. Když to řídí ale jednotka, tak se ten rozdíl citelně zmenší. Stále se to ale bude chovat do určité míry jako pádlo i když to bude stabilnější.
Hlavní výhoda bezpádla je v tom, že se dá upravit jednoduše letový projev přesně tak, aby to pilotovi vyhovovalo. U pádel se dají vyměnit pouze závaží (některých).
Co je ale důležité, že mechanika je pak mnohem jednodušší - nastavení mechaniky znamená, že se to udělá jednou přesně a není třeba už nic upravovat. Také se většinou prodlouží letový čas.
Přestavbou na bezpádlo se ale většinou trochu prodraží, protože je vhodné pořídit i bezpádlové listy. Ty pádlové někdy reagují velmi zostra a příp. mají na svědomí různé neduhy.
Takže spíše než to přestavět na bezpádlo levně bude lepší spíš tam nechat pádla.
U bezpádel platí, že čím lepší komponenty, tím se zlepšuje letový projev.

Ano, nastavení se provádí stejně jako pro bezpádla, jen se nakonec povolí Stabi/Pádlová mechanika a může se letět.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Jan 2018 12:27:26 
Offline

Joined: Thu 11. Jan 2018 20:16:40
Posts: 72
Moc děkuju za vše.
Mám ještě na ne jednom Vrtulníku serva která nejsou v seznamu a taky se chystám ho předělat na bezpádlo a samozřejmně budu od vás objednávat dalšího Spirita.
Serva jsou Hitec HS-5628MG
A ještě jsem se chtěl zeptat,jestli se dají použít analogová serva.Nebo musí být jen Digitální?
Moc děkuju.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Jan 2018 13:34:06 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7634
Určitě by měly být všechna serva digitální a také by měly mít Coreless motorek, pokud to má fungovat alespoň "průměrně".
Pokud je u motorku uvedeno pouze DC, tak se příliš nehodí.

Fungovat to ale nějak bude vždy s jakýmkoli servem, ale vždy to bude odpovídat těm parametrům.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Jan 2018 13:37:50 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7634
Z nabídky současných serv bych doporučoval takové, které mají rychlost alespoň 0.10s/60° na cyklice a 0.05s/60° na vrtulce. Co se týče síly, tak ta je v podstatě u naprosté většiny serv více než dostatečná.

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat 13. Jan 2018 14:46:44 
Offline

Joined: Thu 11. Jan 2018 20:16:40
Posts: 72
Moc děkuju za vaší trpělivost.
Vážím si toho.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 14. Jan 2018 12:44:37 
Offline

Joined: Thu 11. Jan 2018 20:16:40
Posts: 72
Ahoj.
Ještě se chci zeptat,jak je to u nastavení expa křidélek a výškovky.Ty si mohu nastavit na vysílači? A křivku plynu a kolektivu se dělá taky na vysílači ?
Nebo se vše dělá jen v nastavení Spiritu.
A taky nevím, až pujdu do visu a bude to třeba trochu utíkat jak křidélka s výškovkou,tak i třeba vrtulka,tak múžu klasicky na vysílači dotrimovat ?
Nebo se to musí jen v nastavení Spirita.
Omlouvám se že se ptám jako malé dítě,ale nemám se na koho obrátit.
Moc Děkuju.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun 14. Jan 2018 13:02:21 
Offline
Site Admin

Joined: Mon 29. Apr 2013 16:06:44
Posts: 7634
Není zač,

expa i křivka plynu a kolektivu se nastavuje ve vysílači.
V jednotce se nastavuje pouze mechanický rozsah/limit pro křidélka/výškovku/vrtulku/kolektiv.
Utíkat by nic nemělo. Ale v žádném případě by se nemělo trimovat na vysílači. Maximálně subtrim kolektivu pro nastavení 0° - pokud 0% nesedí s 0° - to se ale také stává jen ojediněle.
Když se to nastaví správně, tak není nutné nic na trimech měnit ani v software. To se udělá pouze jednou a od té doby se o to není třeba zajímat (pokud je to správně).

_________________
Spirit System developer


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 65 posts ]  Go to page 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Next

All times are UTC + 1 hour


Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  



Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
skymiles_red v1.0.1 designed by Team -Programming forum-سيارات للبيع .